Necrolog pentru halba prieteniei

Halba mea de 1 l s-o spart. N-am apucat să-i spun „adio”. Am avut multe întâmplări frumoase împreună. Una dintre întâmplări a fost cea de la conferinţa „Flit”(ziar de bârfă şi calomnie),când publicul îmi sorbea cuvintele de pe buzele udate cu bere. Dar să vorbim de începuturi.

Ne-am cunoscut acum câţiva ani într-un cămin studenţesc. Pe atunci era a altcuiva. Avea ca sarcină permanentă păstrarea unor castraveţi în oţet. Cred că se pricepea. Stăpâna însă n-a apreciat-o la justa ei valoare şi a părăsit-o pe un pervaz rece. Era o domnişoară rece ca faianţa din baia unui iglu. A fost adoptată urgent de Georgiana Gerea care, cunoscându-mi sentimentele pure pe care le nutream pentru recipientul minune, mi-a încredinţat-o. De bucurie am petrecut o noapte întreagă.

O numeam „halba prieteniei”. Odată, o prietenă (al cărui nume, din respect, nu-l voi pomeni) a luat în cap singurul indicator de pe stradă, după ce a abuzat de serviciile ei. O bară de grosimea unei mâini a marcat amintirea acelei seri pe fruntea domnişoarei. Viitoare doamnă.
Halba te făcea să te simţi profund drojdier. Avea capacitatea asta. Te detensiona, rupea grijile în două . Pe de altă parte putea să te facă să te simţi aristocrat, depindea ce puneai în ea.
Dimineaţa meşteream câte un ceai, o cafeluţă, totul în îmbrăţişarea ei sticloasă. Pereţii îi avea groşi de 1 centimetru (s-a stabilit la autopsie), aveam impresia că e făcută din geamul papamobilului, prelucrat şi modelat prin înalte tehnologii japoneze. Toarta era şi ea straşnică.  Cu tot aspectul ăsta anti-glonţ…s-a spart.
Nu te voi uita.

Aruncarea la tomberon va fi diseară, 22.12.2011, la 19:00, pentru cine a cunoscut-o şi vrea să asiste. Dacă aveţi poze cu ea, să le aduceţi.

Un gând despre „Necrolog pentru halba prieteniei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s