Mopul dreptăţii

Ea e Ioana, femeia de deserviciu a căminului. Găleata grea agăţată in mână, spatele cocoşat de greutaţile vieţii şi faţa buhaită par să tradeze o fire umilă, sensibila..chiar fragilă. Credeam că singura brutalitate pe care poa` s-o săvârşească era…forţa cu care arunca apa peste chiuvete,oglinzi, w.c.uri şi peste şlapii nostri. De altfel, singura tehnică utilizata de Ioana în sarcinile fişei de post. (Şi că tot vorbeam de post, o recomand pentru postul de pompier.)

Daca ar fi să bem câte un pahar de şampanie pentru fiecare izbândă în lupta cu curăţenia, am rămâne cu dopu-n sticla. Evident, ea ne-ar privi nemulţumită, şi nu pentru că-i nesocotim munca ci pentru că şampania rămâne neincepută. Aţi ghicit, pentru ea orice curge e bun luat ( daca ar folosi detergent pe la băi…îs sigur că am vedea-o cu clăbuci la gură permanent).

Trupul ei tremurat încerca să rămână stabil pe când era adusă în instanţă, pentru lipsa minimului fler si devotament in munca depusa: judecatoarea-administratoarea căminului, denunţătorul- eu şi un coleg de camera.

Tirada-n triadă o vlăguia. Vocea guturala nu o ajuta iar ochii rotunzi ca gura de sticlă se scăldau in lacrimi de vodcă. Aproape invinsem spaima curăţeniei. Şefa de catastif a hotarat: Ioana va avea un supervizor (cu super-vizoare pe nas), colegă de galeată cu pârâta.

Multă vreme, supervizoarea cu super-vizoare a parafat munca lu` Ioana. Erau o echipă, un adevarat duet, mai ales când o bârfeau pe Florica, femeie de serviciu, destoinică, harnică, a cărei dungă de spălător era respectată de studenţi şi atent ocolită.

Ochelarista si Ioana erau fericite. Asta pan` la momentu` trădării:

– eee, las` că vedea ea, fii-ar muma ei de ochelaristă, da` ce credea că mă înfundă ea pe mineee ? Da` stai să vezi ce-i fac eu, ce i-am pregătit, să vezi numa`ce-o să păţească ea marţi ( n.a. 25.05 ), să vezi c-o da afara şefa, %^$#& de ochelaristă ! Alo !?! Mă mai auzi ?
Vocea Ioanei zguduia holu`, trepidând cablurile îndoite-n tocul uşilor.

Discovery Ioana: tărie de caracter !

5 gânduri despre „Mopul dreptăţii

 1. GeeGerea

  imi pare rau sa aud asemenea vesti… mai ales ca ochelarista chiar a invatat-o meserie pe Ioana… dar nu s-a prins nimic de ea…decat un miros greu de suportat care ar face ca orice gravida sa avorteze

  Răspunde
  1. catalina

   asta este individa, care spala chivetele de la bucatarie cu presul, pe care ne stregeam inainte sa intram in baie…..poftim igiena

   Răspunde
 2. andreimeszaros Autor post

  S-o introducem pe Ioana in clasorul de metode contraceptive (administrat neaparat in faza incipienta) ? Doar ca Ioana nu se gaseste in farmacii, pe ea si cand o doare capu` o salveaza altceva, vorba aia, cui pe cui se scoate !

  Răspunde
 3. thecreatrix

  mă copile, eu nu inţeleg.

  de ce femeile de serviciu arunca cu găleata cu apă peste wc si chiuvete? nu poa să ia cârpa imbibată in detergent si apă si să le frece?

  voi aveţi cămine lux.

  noi aveam cămine jeg.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s