Vade retro, bade retro !

Cramponare finalizată cu succes! Tocmai ati aderat la textul de fata, precum un bocanc pe luciul pojghitei de gheta. Si nu orice gheata, e vorba de gheata tratată, si nu cu sare ci cu nepăsare.  Acea gheaţă cu efect de  aerobic in aer liber, deasupra careia mult multe compasuri ortopedice si-au marit unghiul. E si cazul subsemnatului, profund atras de forta gravitationala la intersectia de la Eroilor. Cetatean cu civism, pieton prin definitie, m-am oprit la semafor pana ce culoarea verde urma sa-mi dea eventuala sansa de a trece nevatamat pe partea ailalta, insa, fara intentii sinucigase sau pe seama vreunui pariu pierdut, am furat startul, prin lunecare, agatandu-ma-n cadere de 2 musculite astenice. Chiar si eu pun la indoiala acest ajutor nebanuit, insa aterizarea fortata chiar imi fu amanata pentru o alta zi.

Nu acelasi noroc l-a avut un hibernal cosuferind care a intors spatele fortei Pamantului, la aceeasi intersectie, creand o cocoasa in coloana de masini ce se deplasa la un brant distanta de talpa lui.
Relatam mai jos cateva din experientele altor acrobati de ocazie:

Mitică Târtănescu,63 de ani. Antecedente in picaje: a picat BAC-ul de 2 ori. Eveniment recent: a lunecat pe gheaţă la intrarea in gura de metrou Tineretului, coborand de-a berbeleacu` treptele. Urmarile: a fost amendat de Metrorex pentru trecere ilicită pe sub bară.

Gabriel Morcovete, 57 de ani. Antecedente in picaje: la 40 de ani i-a picat fisa ca fii`sa nu-i fii`sa. Eveniment recent: a incercat sa degajeze un caine vagabond si a picat pe gheaţă in staţia lu` 336. Urmarile: in spitalul  „Pacientul Englez” ( alias Elias )  unde a fost ghipsat si-a cunoscut adevarata fiica.

Ioan Copilu, 61 de ani si 4 luni. Antecedente in picaj: a fost picat cu ceara pe cand i se facea botezul. Eveniment recent: A picat pe gheaţă la intrarea în Cişmigiu, pe când mergea la patinoar împreună cu nepotul sau. Urmarile: iese din casa numai cu solniţa in buzunar si il doare la patină de urmatorii candidaţi la Primarie.

Pompiliu Elefteriu de Argo, 79 de ani. Antecedente in picaj: la 25 de ani a picat la fix cand nevasta il inşela cu un vecin din scara vecină. Eveniment recent: a picat pe gheaţa din faţa blocului pe cand mergea sa-si respecte tabietul de a dezumfla zilnic roţile de la Dacia vecinului fustangiu. Urmarile: de supărare ca iar i s-a pus soarta împotrivă, a spus „NU !” la Nunta de Aur.

Sotii Marcela si Nelu Pişpirelu, 60 si 65 de ani. Antecedente in picaj: amarasteni de o viata, le-a picat ca din cer o cupă de cristal, mostenită de la o rudă defunctă. Eveniment recent: au lunecat, amandoi de braţ, pe gheaţa
din faţa amanetului, loc unde au spart obiectul pe care intentionau sa-l valorifice. Urmarile: au amanetat frigiderul ca să poata plati creditul luat pe cand încă aveau cupa.

Artur Şochenhauer, 64 de ani. Antecedente in picaj: i-a picat faţa când a aflat cât il costă dintii de viplă. Eveniment recent: A picat pe gheaţă, în sectorul 3, pe când se întorcea de la stomatolog. Urmarile: a dat cu gura de o bordură şi i-au sărit dinţii de viplă proaspăt instalati.

Vladimiri Prăbuşovici, 55 de ani, cetatean din Republica Moldova: Anticidenti in picaje: locuieşte in Chisinau, la bloc, pi catu` 2. Evenimient riecent: a picat pi gheaţa scursa di pi florile di langa calorifier, pesti jam. Urmarili: s-a mutat la partier di unde spera sa nu mai cada. Nici aici nu-i functionesti caloriferili.

Ei si nu doar ei spun: Moaşă-ta pe gheaţă, Oprescule !

6 gânduri despre „Vade retro, bade retro !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s