Simfonia Bormaşinilor in Zbbâârrr major

simfonia bormasinilor in zbbaar major

Săptămâna aceasta a fost lansată pe scena căminului Kogălniceanu, cu bubuituri şi trepidaţii,  „Simfonia Bormaşinilor în Zbbâârrr major” dedicată studenţilor locatari, ca un cadou anticipat lunii lui Moş Crăciun. La un aşa cadou evident am tresărit cu toţii, la unison, ba chiar am pus nădragii pe noi şi-am abordat comportamentul adecvat unei asemenea eveniment. Ore-n şir am primit ovaţionările instrumentale ale maiştrilor compozitori. Trilul ustensilelor cutreiera meandrele căminului Kogălniceanu, vibraţiile schimbând coloritul aurei corporale a fiecărui individ către o nuanţă sobră.

După audiţie am răspuns întrebarilor telefonice ale unui radio francez, catalogând interpretarea ca fiind o continuare a Simfoniei Destinului a lui van Beethoven: începutul se prezintă aproape identic, compoziţia are o asemănare completată de idei noi, contemporane, date de omogenitatea elementelor strict instrumentale (bormaşini, ciocane, dălţi) îmbrăţişate de intervenţii vocale cu rol de accentuare a antropizării :” dă-i `nainte, Vasile ! „, traducerea semantică a celor din urmă descriind atitudinea impulsivă, perseverentă vis-a-vis ideii de destin.

Întrucât simfonia a fost reiterată de 3 ori, în 3 dimineţi consecutive, am ales să aducem mulţumiri scrise, conservabile în muzeele lumii, artiştilor, coborându-le cu o aţă o cutie de pizza pe care am scris, la consens cu publicul:” Vă dorim de Crăciun, bormaşini în Ajun!”

Atârnată ostentativ,  cutia a fost preluată de sufleorul instrumentiştilor şi-ntr-o pauză de interpretări ei ne-au răspuns printr-un răvaş: ” Asemenea !”

4 gânduri despre „Simfonia Bormaşinilor in Zbbâârrr major

  1. xelomon

    din septembrie n-ai mai dat pe-aici..
    trebuia sa vina corul astora ca sa-ti aminteasca de locul asta??
    in rest, condoleante. pentru urechile neprihanite ale celor care vor asculta aplauzele caministilor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s