Funerar Fashion 2008

Halloweenu`, sarbatoarea festişismelor si frustrarilor demascate mascat pică intr-un moment nepotrivit pentru americani, si-asa speriati pana la a 5-a generatie viitoare de criza economica.  In aceasi perioada, romanii sarbatoresc „Halo, vinu` !” sarbatoarea recoltei de lichid etilic in pahare de 50, spre cinstirea neamurilor si cunoscutilor mai putin mineri si totuşi subterani. Ziua Mortilor, aşadar sau Luminatia, marcată de cei mai multi pe intai a lu` brumar.
 
  De câteva zile sunt in urbea natala, Baia Mare. Ieri, foamea m-o adus si in piata alimentara „Izvoarele” – un puhoi de precupeti, un torent de muşterii si apăraie de sudoare pe fruntile jăpcanilor, chinuiti să imprumute pormonee. Printre altele m-am interesat si de pretul crizantemelor, gingase flori tomnatice, in ideea in care intentionam pentru ziua de azi sa trec prin cimitir. 10 lei buchetu`. Zic „nu-i nimic, mâine, pe cand se va fi vandut majoritatea către cei mai parolisti aparţinători, pretu` o sa-si revina la cotele de maxima audienta.”
   Azi, 2.11 ne infaţişăm in piaţă si abordam o cucoană, care ne spune nazal:” 15 lei buchetu` de crizanteme!”  „Mai bine luam un buchet de varza” zice frate-meu. Personal am crezut ca respectivele crizanteme au fost crescute in mangaieri gratioase unde bate vantu` frunza-n dunga si frecţii cu apa minerala la nivel de tulpina si peţiol. Nici pe departe, buchetele erau crescute ca in tranşee iar o craca numara cam 20 de flori, 5 dintre ele, cel mai probabil, legate cu aţă de pescuit !!! Flori de câmp si asta e, la revedere, negoţ !
      In cimitir, preotii oportunisti apartinand diferitelor culte,  trageau cu ochiu` , printre morminte, la plasa celuilalt si la meteorismul sutanei. La un moment dat, depistam cum unul dintre ei venea venal catre noi si-o luam la picior, inainte sa dea cu „Doamne-ajută!”
     Apropiindu-ne de iesire zarim in avale 2 tipese urcand extaziate de propria frumusete, treptele cimitirului. Amandoua imbracate in negru, amandoua cu fuste obraznice, amandoua cu ţâţele semi-decartate din decolteu, amandoua cu ciorapi tip macrameu, amandoua cu negru pe la ochi de zici ca s-au benoclat intr-o ţeavă de eşapament, amandoua zambind in stanga si-n dreapta ( da` nu inteleg cui), una dintre ele vorbind la telefon. Toate spre deliciul vizitatorilor si a groparului ce sta la intrare. Probabil au intrat si ele, saracutele sa-si aprinda o ţigară de la vreun mormant ori le-a murit cheful de citit o carte şi-au venit să-i înfigă o lumanare.
   Odihnească-se-n pace !

10 gânduri despre „Funerar Fashion 2008

 1. Lenutza

  Pãi da’ voi la Baia Mare nu aveti un parc municipal cu flori, un rondou în fata blocului cu crizanteme sau altceva de genul? Cum arunci tu asa banii pe fereastra?!

  Răspunde
 2. Oly

  Pfff, recomand flori de plastic. Nu se ofilesc, le cumperi o data si te-ai scos. Si daca esti talentat la lucru manual po’ sa ti le faci in casa, singurel, si nu te costa nik. In rest, despre morti numai de bine, despre popi ma abtin ca iese cu injuraturi.

  Răspunde
 3. andreimeszaros Autor post

  Oly: florile de plastic pot sa sufere de sterpeleala pentru reintroducerea lor in sistemul de productie a maselor plastice.Ce trist sa mananci dintr-o caserola chiftelute de acasa si-apoi sa te gandesti ca in alte vremuri respectivul recipient servea ca umil omagiu funerar 🙂

  celine: multumesc pentru aprecieri; sunt intr-un perpetuum mobile, pe langa ca-s privat de internet. M-am gandit sa-mi fac o clona cu varsta identica, care sa-mi preia unele sarcini da` m-am razgandit imediat: daca trece pe rosu si ia amenda ?Io o platesc sau el ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s