Epistola lui Petrişor către străbuni

Draga bunicule,

Asa cum ti-am promis asta vara pe prispa ti-am scris o scrisoare despre prima saptamana la scoala.
In prima zi doamna invatatoare ne-a adunat in curtea scolii. Ploua urat dar ea a vrut sa stam sa ascultam ce zice un nenea presedinte care era primar.El a vorbit despre bani si nu mai stiu ce pentru ca Victor ma tot pitiga. Cand am intrat in clasa eu mi-am dat jos sosetele ude si le-am pus pe calorifer pentru ca asa m-a invatat mami acasa. Dar doamna invatatoare s-a suparat si a zis sa le iau de acolo ca sunt neobrazat iar eu le-am bagat in ghiozdan.

A doua zi doamna invatatoare ne-a zis ca trebuie sa ne cumparam caiete TIP la compunere. Era imbracata cu sacoul pe care l-am stropit eu cu stiloul anul trecut dar parca pata era mai mica. Eu cred ca doamna invatatoare mai are o clasa pe dupa amiaza pentru ca acum ea are mai multe pete pe sacou. Cred ca ii place mai mult cealalta clasa pentru ca noi suntem rai.Daca nu suntem cuminti si se supara si ne trimite la dracu ?  Eu vin la tine la tara bunicule !
Miercuri doamna ne-a intrebat daca am adus bani pentru fondul clasei si fondul scolii si pentru caetele TIP. Eu i-am zis ca tati a zis ca nu vrea sa ma imbicilizeze sa invat cu caete din alea in care pui X in casuta unde e corect.Si ca nu sunt jucator la loto pornosport. Ea a zis sa vina tati la scoala.
Dupa pauza la cativa copii care aveau si caiete TIP doamna le-a pus frunze pe caietul de compunere. Ea a zis sa vorbim despre toamna si sa spunem ce culoare are frunza. Maria a spus ca e maro si Ionut ca e galbena. Am ridicat mana sa spun si eu si am zis ca a mea e alba. Doamna invatatoare a spus ca eu n-am caiet TIP si numai cine are caet TIP are frunza. Eu am ridicat-o si ea a spus:
– vai lasa bucata aia de tencuiala, bine ca nu ti-a cazut in cap.
Apoi a mers la directiune si a venit nenea maiestru zugrav sa repare tavanul. Eu si Victor am turnat cerneala in galeata cu var si nenea maiestru zugrav a vopsit. Cand a vazut doamna ne-a pedepsit si ne-a pus sa stam in picioare si cu mainile sus.

Azi am fost cu tati la scoala si s-a certat cu doamna. Tati a zis ca nu imi cumpara caet din ala si a spus doamnei invatatoare ca mie sa-mi dea sa scriu compuneri.Doamna invatatoare era rosie la fata si a spus
-nu am vazut asa ceva de cand sunt in invatamant !
Pentru luni trebuie sa fac o compunere despre vacanta. O sa scriu cum am dat de mancare la porci si cum am taiat gaina lui tanti Luţi cu bonfaierul.

Mami zice sa ma pun la lectii si trebuie sa termin scrisoarea. Nu stiu daca imi fac lectiile pentru ca imi merge burta. Mami zice ca e de la laptele de la scoala si a zis sa nu  mai beau niciodata ca imi pune ea pită cu unsoare si ceai in ghiozdan !
Sa iei note bune bunicule !

Petrişor

13 gânduri despre „Epistola lui Petrişor către străbuni

  1. larisa

    Draga Petrisor
    Ce bine ca am imbatranit si ca nu mai trebuie sa am de-a face cu invatatori si alte cele..
    Cat despre tac’tu, spune-i ca dau io ochii cu el…hmm..asa ceva!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s