Hoţii si hormonii

Daca la olimpiadele din Beijing ţărisoara noastra ar participa la imaginara proba de furat viteză am culege cinstit,făra spagă, laurii victoriei si am da peste cap calculatoarele si afisajele competitiei. Cu toate ca  aceasta proba nu exista, unii compatrioti tin neaparat sa fie olimpicii de azi/antrenorii de maine ai acestui sport, exersandu-si tactica si strategia, loco sau in deplasare. Curios e de unde are romanul pasiunea pentru indeletnicirea furăciunii ?
    In urma unei discutii cu Paşa, pe tema imprumutului fara ramburs am concluzionat: romanul fura, de cele
mai multe ori, din setea de palpitant, din setea de adrenalină. Acest aport are la bază analizatorul ocular si functionează conform principiului: Ochiu`vede, mana-nhaţă/o gaină si o raţă/Si-apoi fugi, salvează-ti traiu`/că te prinde poliţaiu`.
   Solutia am gasit-o si o punem la indemana autoritatilor: pedepsele cu puscaria ( de ex. pt o gaina) sa fie
inlocuite cu ore de zbor obligatoriu cu parapanta, bangi-giamping, ski-nautic in zona cu corali, tiroliană si alte sporturi urlătoare. In cazul recidivistilor, pedeapsa se inăspreşte: parapantă din punga de alimentară, ski nautic in şpiţari, bangi-giamping cu elastic de borcane si armatură din arc de pix, rostogliri in butoiu cu varză murată pe cascada Pişoaia din Muntii Apuseni, manichiurist la ursii din gradinele Zoologice etc etc. Pentru sporturile la inaltime avem in proiect aeronavele YR-HOŢ si ICA-R, ultima fiind destinata spargatorilor de elită.
   Asa, probabil nu vom mai avea situatii de furt de portomenee, furt de masini, furt din locuinte sau cazuri
mai izolate precum cel al lui badea Găvrilă din satul Măcriş caruia i-a fost furata umbra corporala (Politia locala face cercetari pentru identificarea autorului).
     Ma fura somnul, gud bai !

2 gânduri despre „Hoţii si hormonii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s