S.O.S

Ca traim in secolu` vitezei stie orice baba speriata de sprinteneala unui BMW. Ca traim vremuri de restriste si cumpatarea la consum se impune la casa oricui, stim cu totii, inclusiv baba speriata de BMW. Ca traim intr-o tzara in care limba e schingiuita si maculata cu fel de fel de cuvinte si expresii made in garaj, se stie iar baba speriata de BMW vorbeste mai dulceag si scrie mai corect decat tineretu` agitat din zilele noastre.
Gasca de studenti ai facultatii unde studiez eu a gasit ca modalitate de transmitere a cursurilor si anuntzurilor, crearea unui yahoo grup. Un loc de dat cu capu`, mai pe intzeles!
Pai cum sa nu-ti vina sa dai cu capu` in monitor de sa-ti umpli fruntea de cristale lichide cand vezi ce mesaje cretine sunt postate in acest locsor cultural ? Ma refer aici nu doar la subiectele tampite ci si la stilul unic si de avangarda in care sunt redactate mesajele. Iata cel mai graitor/strigator la cer/ si de ultim racnet exmeplu. Am zis ultim, amin!
Una dintre colegele apeleaza la economia literelor in Secolul Vitezei si al Risipei de Energie de care spuneam in preambul. Stilul ei este atat de concis si de prescurtat incat te intrebi de ce o mai inceput fraza daca zgarcenia ei taie asa din cuvinte. Mostra de exprimare: “cn a f cu dl Popa” Am apelat la un criptolog cu scoala in Egipt care mi-a descifrat mesajul: “cine a facut cu domnul Popa” Ba bine ca nu o prescurtat si numele profesorului, mesajul luand forma ” cn a f cu dl Ppa” ! Un conflict de ideologii, de mentalitati si de convingeri personale a creat dificultati in intelegerea unui mesaj, transmis de aceeasi persoana “este o propunere..daca a fst intel altfel…sz d exprimare…”
Individa, acesta drujba e termenilor si a locutiunilor, se confesa unei alte colege. In fulminanta ei descriere marturiseste:” k n mai pot sis sing”. Realmente derutata si fara studii in abrevieri avansate, colega mea cere explicatii pentru cuvintele de mai sus, cu rugamintea ca termenii sa prinda forma. Traducerea ei:” ca nu mai pot sis singura”
Dom`le, io inteleg sa folosesti “sh” si “tz” atunci cand n-ai diacritice si chiar vrei sa evidentziezi anumite consoane da` maltratarea asta trista nu o inteleg.
Mai in gluma, mai in serios, prezint un text, reformulat dupa exigentele tendintei economico-literale, asa cum l-ar scrie ea, intr-un sms neinspirat de Sf Valentin

Ktzlsh c pru krtz
d Tdr Argzi

Ktzlsh c pru krtz
Fra rtz dn kotz
Sh s jra k n fra
Dr lm prs k rtz n gra.

Cine n-are criptolog, sa-si cumpere !

21 Februarie 2008 yahoo 360

2 gânduri despre „S.O.S

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s