Reţetă de suc(ces) gastric

Unii dintre noi avem desteptăciunea de a mai face si singuri de mâncare, deci contribuim la prabusirea imperiului Fast-FooD-Sfffâââârrr-Sââârrr-Mai-Poftiti-Pe-La-Noi ! Geniul meu inventiv a nascocit o noua reteta, la sugestia stomacului si asistat de Sfantul Duh.
Iata ce tre` sa faci pentru a avea in blid mai sus pomenita cuchinărie ( tu cuc=a face mancare). In primu` rand tre` sa-ti dezlipesti dosu` de canapea si sa te bagi in hipermarket fix la raionu` cu legume. Conditie sine-qua non: pentru reusita neaparat trebuie sa ai sufletul impacat [ daca esti bisericos ieşi din magazin si bagă-te-n biserica cartierului sa te cureti de pacat ( si de noroi, cand intri )]. Daca nu, ia telefonu`, sun-o pe iuby si zi-i ca nu o mai pleznesti in veci. Nici chiar cand ii este rau. Ideea ii sa n-ai spiritu vinovat.
Acum, c-ai facut asta, du-te si alege niste cartofi. Sa nu fie mai mari decat pumnu`. Mai pui in cos: ridichi-trebuie sa vezi cum vibreaza frunzele de bucuria vietii ce-au avut, conopida-dacă nu auzi picurii de ploaie ce i-au udat frunzele las-o-n biata ei si bea o votca de suparare; mararul trebuie sa zambeasca cu fiecare frunzulita; gulia va vrea sa-ti povesteasca istorisiri din răsad; rosiile vor vorbi doar romaneste si nu turceste ca si ipocritele din lada vecina; varza alba va vrea sa te imbratiseze asa cum funzele i se imbratiseaza intr-un sex in grup fantastic iar ceapa verde trebuie sa stea cu tepele erecte, vartoase, potente, nu galbejite-vejtejite. Trebuie sa faci acest ritual altfel reteta nu e valabila !

Acasa vei face bucati toate bunatatile pamantului, le amesteci cu cartofii fierti in coaja, apoi 2 oua, fierte si ele ( ouale trebuie sa provina de la o gaina fara pic de shovinism, nonviolenta si mai ales sa nu dea cu ciocu ( deci fara dosare pe la Secu` ) Ulei, seminte de floarea soarelui-miez, sare.Amesteci. Peste totul vei asterne un voal de smântână iar plapuma de seara va fi presarata cu mararu` maruntit si maslinele desfigurate. Iar amesteci. Asezi totul in farfurie, pasnic, fara graba, deschizi geamu sa se crizeze vecinu` te asezi la masa si privesti farfuria.Toate legumele sunt bucuroase, se imbratiseaza..e tot ce au sperat o viatza pe cultura: reuniunea de atlas botanic. Frati, surori, verishori si amante, toti sunt impreuna. Sa nu te sperii daca te vei simti Dumnezeu, e firesc pentru ce ai facut si ca sa nu cazi in filosofie, gusta-ti creatia !

Va anuntz ca, la cerere, fac deplasari la domiciliu pentru a va aduce gustu-n gura. Nu sponsorizez consumatia insa asigur selectia conform ritualului. Plata prestarii serviciului se poate face in varii modalitati. Lasati mesaj.

28 august 2007 yahoo 360

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s