Mos Craciun in decadenta

 

Atenţie! Acest text conţine puncte de vedere asupra noii imagini(noul luc) promovate de mass-media, referitoare la milenaru` Moş Crăciun. Dacă eşti sensibil şi nu accepţi şi alte considerente ce-l descriu pe cvasi primordialu` moş, te rog să întorci pagina sau să te întorci la cartea de colorat cu Rudolf &Co.

De obicei schimbările anotimpurilor crează epidemii.Primăvara şi toamna îşi face număru gripa, vara-dizenteria ş iarna vine Moş Crăciun. Vâju` are şi el scopuri pentru care poposeste în ţara noastra. Demult, fişa postului îl obliga să treacă pe la toată lumea şi să satisfacă, în limita posibilităţilor şi a locului în portbagaju` saniei. Odată cu trecerea timpului el a început să semneze contracte cu fel de fel de firme cu nume sonore de care bătrânu` nu o auzit în zona pinguinilor unde stă. Aşa se face ca el oferă cadouri în magazine: telefoane mobile, farduri, electrocasnice etc etc. Pentru că intră în contact direct cu clienţii, directori de brand şi brend îl şcolesc întru utilizarea tehnicilor de ademenire a potenţialilor cumpărători. Fiecare firmă are pretenţiile ei, aşa că burtosu` face faţă cum poate cererilor. Interacţionând cu fel de fel de fiţe de oameni, idolu` mucoşilor şi-a schimbat conduita îmbrăţişând în braţele-I slăninoase un comportament de mahala. Nu a trecut mult timp până să facă reclamă la băuturi alcoolice promovând astfel dezmăţul, neorânduiala şi viaţa promiscuă. Concomitent cu giobu` lui part taim, moşu` mai aterizează şi pe la casele oamenilor. În fiecare casă găsea câte o mică atenţie, un bacşiş de patiserie şi câte ceva de udat gâtleju`. Din varietatea caselor vizitate a putut să facă un calcul statistic şi să ia o decizie: de acuma va merge doar la patronii care-i răsplătesc fapta cu vin de cramă, gin-uri scumpe, ţuică de Maramureş ş.a.m.d. D`apoi în casele amărâte cu hornu` înfundat şi în care trage curentu` pe la fereşti de ce să mai parcheze. Şi uite-aşa „Moş Crăciun cu plete dalbe” s-a pervertit într-o băbăciune hapsână ce-şi urmareşte doar câstigu`. Şi pentru că, probabil i s-au promis labdoburi, AiPod-uri, Empe trei pleiăre, ramolitu` a semnat şi contracte de franciză pentru liberă folosire a costumului roşu` ca faţa unui beţiv. Urmările se văd: în intersecţii fetişcane precoce poartă fustiţe, geci şi căciuli în ton cu feşănu` iniţiat de centenar, oferind trecătorilor pliante şi fluturaşi ce fac reclamă unui magazin de calculatoare. De pe acoperişu` unei vile şoferu` saniei cu reni râde diabolic uitându-se la prospăturile ce i-au adoptat stilu` şi bea Coca Cola printre râgâieli.La un moment dat, ia sticla sub priviri, îşi priveşte moaca-n etichetă şi zice plictisit: „îs vedetă, ce sacu` meu îmi pasă mie.” Deodată telefonu` multi-toate îi sună:este anunţat că o companie pe nume Pepsi vrea să-l facă albastru ca cerneala. După ce încheie afacerea închide telefonu` şi-şi rade în barbă: ” cu banii ăştea mă destrăbălez: dacă în Dubai or făcut pistă de schi, io fac o plajă în Laponia. ” Mai trec câteva clipe şi bătrânu` turmentat şi cu ciroză şerpuieşte cu sania pe cer.

No ho cu Ho ho ho-u` tău !!

5 decembrie 2006 yahoo 360

Un gând despre „Mos Craciun in decadenta

  1. AnotherOutsider

    Cand ăi de la Coca Cola or să se ia la harţă cu ăia de la Pepsi, până la urmă or să-l facă pe Gerilă de tot… de toate culorile. Eventual roşu+albastru=vineţiu. Cu uşoare nuanţe de maroniu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s