Fritzi, prietenul meu muscă

Linistit la masa, mancam din farfuria cu cereale. Deodata am auzit un bazait puternic, de trei ori „futu-te-n aripa” si-un pliosc!exact la mine in lapte.Mi-am dat seama, era o incaierare intre mustele din apartament.Unul din cei doi s-a ridicat de la fund, s-a tras la mal si, ud cum era statea epuizat pe marginea de ceramica. Celalt dadea semne de inec. Am bagat o furculita de inox si, cu un dinte bont l-am recuperat.Acum, pe margine stateau amanoi, unul inecat si celalat in convalescenta luptei.Cel de-al doilea era un pui, mic, marunt si, parca pierdut de mama. Cum si-a vazut inamicul salvat,asta mai mare se ridica pe toate labele, isi scutura aripele, ii trimite o flegma fix in ceafa si-si ia zboru.
-Pleca d-aici, decoratiune pt cacat ce esti, i-am spus, dand cu prosopul dupa el.
Cu gamalia unui ac am resuscitat mica insecta iar apoi am pus-o in decubit lateral pt orice eventualitate.L-am numit Fritzy. Dupa perioada de recuperare s-a intamplat ceva frumos. O prietenie atipica a inflorit intre noi si curand aveam sa fim nedespartiti. Oriunde mergeam eram impreuna, chiar si la baie. Aici a trebuit sa-i explic ca trebuie sa renunte la unele apucaturi ale speciei.

Timpul a trecut si Fritzi s-a dezvoltat. Dintr-o musca ca de otet a ajuns un flacau bine cladit, verde-albastrui.Era frumos iar in fizicul prevestea o tinerete de desfrau.
In timpul zilei il lasam p`afara si, cand se lasa seara stia sa se intoarca singur acasa. Se prindea de geam si astepta. Cum intra ianuntru incepea, e bucurie, sa se invarta in jurul candelabrului. Cateodata se punea pe cutia mea de bere si sorbea din lichid fara sa stie ca-i poate face rau. Ca orice mentor, l-am invatat ca e necesar sa bagi 2 dejte pe gat cand ti-e rau.
Chiar si la cumparaturi eram impreuna, ma urmarea ca un catzel. Atat i-am spus „Musca, nu-mi sta pe caciula!” Nici nu statea. Sedea pe umarul meu drept ca un papagal pe bratul unui pirat.La inoptare dormea alaturi de mine , pe coltul pernei.
Fritzy crestea si curand mi-am dat seama ca instinctul il obliga sa aiba noi cunostinte. I-am explicat ce se intampla in organismul lui si, pentru intimitate i-am facut cadou un degetar umplut cu vata. Patul lui conjugal. Urmatoarea noapte Frity a venit cu o domnisoara acasa si s-au retras in cuibusorul lor. Intr-una din nopti, cei doi s-au iubit cu nabadai incat, asezat pe noptiera degetarul, prin msicarile du-te-vino a picat pe parchet.

De 2 zile Fritzi sufera. Era sub coada unui cal cand, netrebnicul patruped i-a pleznit un manunchi de par peste anvergura. L-a adus acasa un carabush, prieten de-al lui de incredere. Sta in degetarul lui si suspina. Nu stiu daca va supravietuii…

30 august 2007 yahoo 360

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s