Embriologia xenofobiei

Is revoltat. Dom`le, nu se mai poate, evriuer ai luc dau numai peste texte scrise in limba lu` Buş, buşi-v-ati de desteptăciune !.De ce ma revolt? Simplu ca si gud morning: In scoala generala am facut 2 ani de limba engleza:1 an in care am invatzat sa numărăm si sa zicem:helăăău, ticiăr, celalat in care am invatzat sa vorbim cat de cat. Apoi, in clasa 7-a si a 8-a am avut o profesoară fenomen care credea ca detergentii si ravnita ei plecare in Anglia făcea subiectul orei de engleza acoperind lectiile de gramatica, fonetica, morfologie, sintaxa, semantica etc etc. (Ii ziceam Fefeleaga pt ca toată lumea isi batea joc de ea, era amarată, mereu cu acelasi pulover rosu, fusta rosie si vesnic cu fingaru` in nas.) Femeia asta vorbea semi-semi si aici citez o replica celebră: „Du-te mai, boy si shat dă dor ca vine frigu`”. Drept urmare..n-am invatat mare lucru din limba asta si cand vad texte in engleza ma apuca frustrarea/nervii/depresia apoi o stare de spleen.

Da` nu-i numa asta!Uiet a secand ca v-o spui p`aia adevarată: romanu` s-o saturat sa-si vorbeasc limba, parca si simte cum i se impleticeste limba-n gură, i se face un nod si vai, nu va mai putea manca hot dogi sau ciz burgări.Nu esti trendy-flendy-fency daca nu bagi cel putin 3 cuvinte americănesti intre 2 virgule. Nu ai clasa daca chilotii tai nu au steagu` Americii:esti demodat. Luzărule, n-ai valoare daca scrii in romana pff..limba lu` Cuza, las-o dom`le ce a fost nu mai e, conformeaza-te si scrie sa te inteleaga evribady. Si nu mai vorbii cu arhaisme/regionalisme/cuvinte de argo/metafore ca noi nu te injuram cu fuck you in varianta lu` Washington. Si te cheama si Ion ? neinspirati parinti mai ai, macar semneaza-te si tu cu Jhon.Si inca ceva, mai da-i in gherbigi de parinti, fura-le masina si hai la un party. Tragem un densing si facem misto de fete, ca-s de la tzara si oricum nu ne inteleg dialectul occidental.

Asa cum am facut-o pana acuma, daca vad un text ca ii in engleza refuz sa-l citesc, poa` sa fie mail de la D-zeu. Ai dont uant tu andărsten! Andărsten?
Mai lasati-o-n bulşiet cu puseurile voastre de genii in limba engleza !

17 martie 2007 yahoo 360

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s