Circulati, stationati, nu ma enervati !

Il cheama Mitică Gămălie, are 45 de ani la activ din care 20 o dormit, 10 o mancat, 5 o baut bere in fatza la Non-Stop,3 ani o luat bataie, 2 o impărtit pumni, un an o stat pe wc, 11 luni o pulait, 2 saptamani si-o invinetit nevasta si 5 minute o lecturat. Printre toate astea, in acesti 45 de ani s-a angajat si in Politia Romana unde, a evoluat de la postul de ingrijitor de caini la sofer apoi, de Sf. Dumitru, o primit cadou` o dunga pe epolet. Răsplata pt faptu` ca intr-o marti noapte o carat niste mobila cu duba politiei, pentru un comisar.

In prezent, Gămălie dirijeaza circulatia la intersectia de la Politehnica. O face cum stie el mai bine, asa cum o invatzat de cand era mic si se dadea jos de pe bicicleta ca sa-si inmoaie ceara din urechi cu sunetu` ascutit al fluierului politienesc. Pentru el era o vraja: invarti mana stanga si o coloana de masini, TIR-uri, tractoare defileaza in fatza ta. Cand vezi o gagica misto la volan, scoti tzigara din gura, bagi fluieru si, cu palma deschisa opresti shuvoiu automobilistic. Perfect! Gagica ii in prima masina de la coada deci te poate admira in splendoarea ta, dansand. Crezi ca-i place si ii dai oczia sa asiste la strit-sau cat mai mult.Pentru asa ceva e nevoie de daruire spirituala si Gămălie crede in principiile sale !

Asta-i motivu` pt care, ieri, pe cand dirija aceiasi intersectie, Gămălie era cat p`aici sa aplice un cap in gura, un baston in vintre si-o flegma dupa ureche unui tanar cetatean. Asa neobrazare nu o mai vazut de cand vietuieste in intersectia aia, cum adeca sa treci pe verde cand el mana cardu de masini, fara oprire. Ce daca soferii or fost mai inspirati si s-or oprit la culoarea rosie ? Chiar nu conteaza ca odata cu el or mai trecut strada inca 20 de persoane. El, tanarul deviant cu par mare si cretz nu trebuia sa treaca ! In acest caz, Gămălie iese din cercu` desenat cu creta pe asfalt de superioru` lui ( om responzabil cu asezarea efectivelor de Politie in trafic) si se indreapta spre nemernic. Pielea obrazului ii tremura de nervi iar privirea taie in otzel de 2 cm. Pacat cu firele lungi de mustatza care-i intrau in gura exact cand prinsese avant: ” stai pe loc, tampitule, unde te crezi ? Da` io ce dirijez aici” Aproape ca fruntea lui, brăzdată de incruntările filozofale ale vietii, atingea nasu` infractorului. Se privesc 5 secunde. Impostoru`zice cu nonsalanta ” du-te ma de-aici” si-si vede de drum. Sub privirile trecatorilor, Gămălie traia infruntarea vietii. Loveste cu talpa astfaltu si se intoarce in cercu` desenat cu cretă, de unde, sub influenta năcazului profesional incurcă miscările mainilor si blochează intersectia.

13 Noembrie 2007 yahoo 360

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s