Disputã pe sputã

Doamnelor, scuipati in san, am sa vorbesc despre expectoratii. Inca din vremurile puberale aveam sa ma ingrozesc despre hobby-urile unora din semenii
covarstnici si nu numai. Grupurile de baieti socializau imprejurul unui cerc imaginar. Acest cerc prindea contur vizibil abia dupa ce tinerii se imprastiau si era dat de pozitionarea flegmelor proiectate sonor pe astfalt. Aceste grupuri se numesc „Flu-fleoshc-uri” Numele provine din onomatopeele emise pe o raza de cativa metri in jurul grupului atunci cand sputa paraseste cele mai vulgare guri ale statului. De cele mai multe ori, un „flu!” este urmat de „feloshc!” Daca cel dintai nu s-a auzit inseamna ca emitzatorul nu e in preajma deci, baietii ar trebuii sa priveasca in sus pentru ca Relu de la 4 incearca sa dea semne de prezenta. „hai ba, jos! avem semintze !” In schimb, daca se aude doar „flu” si nu se aude „fleoshc” e clar ca mucozitatea a intalnit o margine de pantalon sau o maneca fluturata inopinant. Dupa ce se sparg gastile de tip „Flu-fleoshc!” indivizii continua sa practice dispersat activitatea, pe trotoarele laturalnice dar si pe bulevarde cele mai populate ale urbei. Asa se face ca, in drum spre proxima alimentara trebuie sa joci shotron intre flegme. Ori, daca esti cu catzelu la plimbare atentia trebuie dublata. Odata degajata din cavitatea bucala, mucozitatea de sorginte nazala poate sa intalneasca, in gumilaxica ei rotire spre astfalt, zona oculara a cainelui, animalul semanad apoi izbitor cu un pirat chior.

Sa deosebim totusi scuipatorul de ocazie de cel maestru. De obicei, scuipatorul de ocazie e rapus de o sinuzita dar suferintza nu-l scuza in a murdari trotuarul. In cel mai rau caz a se elimina intr-un tufish, la coltz de strada si ferit de privirile sensibile. Acesta e usor de reperat. Figura lui este grava,concentrata si in expectativa expectoratiei ridica buzele, concomitent cu puternice insuflatii nazale.
Scuipatorul maestru il vezi oriunde iar cauza pentru care stropeste in jur nu e o problema fiziologica ci una de comportament. El scuipa oriunde, in preajma oricui si cel mai adesea nu-si da seama de faptele sale. Cand e pus pe shotii,maestrul scuipator isi impresioneaza gagica scriind pe astfalt cu saliva „Linda te love”.

In final, un sfat de la parintele spiritual al judecatii mele, George Toparceanu „e obligat tot omu sa scuipe-n buzunar”, asta daca n-are batista. Si ca veni vorba, cetiti „Bacilul lui
Koch” al aceluiasi autor.
V-am pupat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s